Κίνα: 25 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Κίνα: 25 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν ως χθες Πέμπτη 25 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός αρκετά μειωμένος από τα 47 για τα οποία γινόταν λόγος την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Από τα νέα κρούσματα, τα 24 ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό μετά την είσοδό τους στην κινεζική επικράτεια. Πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης, στην επαρχία Σαντόνγκ (ανατολικά).

Το υπουργείο Υγείας έκανε ακόμη λόγο για τον εντοπισμό 53 ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού, αρκετών περισσότερων από τα 16 που ανακοίνωνε την προηγουμένη. Οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.940 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.