Κατάρρευση κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - 2 νεκροί και 6 τραυματίες

Κατάρρευση κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - 2 νεκροί και 6 τραυματίες

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση ενός οκταώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, όπου ένοικοι της πολυκατοικίας παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.

Οι έξι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, αφού ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της κατάρρευσης του πολυώροφου κτιρίου, που βρίσκεται στη συνοικία Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όπως δεν έχει αποσαφηνιστεί και ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν εντός του κτιρίου.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε πως 43 άνθρωποι ήταν καταγεγραμμένοι ως ένοικοι 14 διαμερισμάτων στην πολυκατοικία. Ανέφερε ωστόσο πως οι τρεις επάνω όροφοι του κτιρίου είχαν κτιστεί παράνομα, ενώ στο ισόγειο λειτουργούσε χωρίς άδεια ένα εργαστήριο υφαντουργίας. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν έστειλε επιτόπου τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού.

Δείτε βίντεο από την κατάρρευση του κτιρίου: