Καναδάς: Κεμπέκ και Οντάριο σε κατάσταση συναγερμού, νέοι περιορισμοί

Καναδάς: Κεμπέκ και Οντάριο σε κατάσταση συναγερμού, νέοι περιορισμοί

Εν μέσω ραγδαίας αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων, οι δύο πολυπληθέστερες επαρχίες του Καναδά, το Κεμπέκ και το Οντάριο, επιβάλουν νέους περιορισμούς για μπαρ και εστιατόρια, ενώ ο πρωθυπουργός του Οντάριο προειδοποιεί για ένα «πιο πολύπλοκο» δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκό ανακοίνωσε ότι για τις επόμενες 28 μέρες οι κάτοικοι της περιοχής δεν επιτρέπεται να δέχονται επισκέψεις, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες. Το Κεμπέκ, το οποίο έχει περισσότερους από 8 εκατομμύρια κατοίκους, ανακοίνωσε χθες 750 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο.

«Είναι ώρα να αναλάβουμε δράση», είπε ο Λεγκό σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Η κατάσταση είναι οριακή».

Λίγο νωρίτερα, στο Οντάριο, την πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά, ο πρωθυπουργός δήλωσε «Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα πιο περίπλοκο, χειρότερο κύμα της πανδημίας σε σχέση με το πρώτο», ενώ ο Σύνδεσμος Νοσοκομείων του Οντάριο κάλεσε την κυβέρνηση να επαναφέρει τους περιορισμούς για εστιατόρια και μπαρ, χώρους λατρείας, γάμους και γυμναστήρια.