Καμπανάκι ΠΟΥ στις κυβερνήσεις: Οι εντατικές γεμίζουν, «ανεβάστε» ρυθμούς στη μάχη κατά του ιού

Καμπανάκι ΠΟΥ στις κυβερνήσεις: Οι εντατικές γεμίζουν, «ανεβάστε» ρυθμούς στη μάχη κατά του ιού

Καμπανάκι κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις κυβερνήσεις των χωρών του πλανήτη για την ανάγκη να ανεβάσουν επειγόντως ρυθμούς στη μάχη κατά του ιού.

«Οι εντατικές γεμίζουν, η κόπωση από την πανδημία είναι υπαρκτή, ωστόσο δεν μπορούμε να ζούμε την ζωή μας όπως πριν, η πανδημία δεν είναι γήπεδο για πολιτική αντιπαράθεση», ανέφερε σήμερα κατά την συνέντευξη Τύπου του Οργανισμού ο επικεφαλής του Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Καθώς μάλιστα πληθαίνουν οι ανακοινώσεις διαφόρων κυβερνήσεων ότι βρίσκονται κοντά στην διάθεση των πρώτων εμβολίων στον πληθυσμό, ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι το μοναδικό μέσο για να ξεπεραστεί η πανδημία είναι να εμβολιάσουμε ορισμένους ανθρώπους σε όλες τις χώρες παρά όλους τους ανθρώπους σε ορισμένες χώρες. «Ο εθνικισμός του εμβολίου θα παρατείνει την πανδημία, δεν θα τη συντομεύσει», συμπλήρωσε.

«Διατηρούμε τις ελπίδες ότι οι χώρες δεν θα χρειαστεί να πάνε στα επονομαζόμενα εθνικά λοκντάουν», δήλωσε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, όταν ρωτήθηκε για τα αυξανόμενα νούμερα στα νέα κρούσματα που καταγράφονται στην Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πολύ πίσω από αυτόν τον ιό στην Ευρώπη, επομένως προκειμένου να τον προσπεράσουμε, θα χρειαστεί να επιταχύνουμε σοβαρά (τους ρυθμούς) λήψης μέτρων», συμπλήρωσε ο Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.