Καλιφόρνια: 77 νεκροί και 993 αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Καλιφόρνια: 77 νεκροί και 993 αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Τουλάχιστον 77 νεκροί και 993 αγνοούμενοι είναι ο νεότερος απολογισμός από την καταστροφική πυρκαγιά Camp που συνεχίζει να μαίνεται στην βόρεια Καλιφόρνια, έχοντας καταστρέψει περίπου 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης και περισσότερες από 12.000 κατοικίες.

Ο αριθμός των αγνοούμενων μειώθηκε κατά περίπου 280 άτομα μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας. Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στα καμένα για τους αγνοούμενους, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και ανθρωπολόγοι που ειδικεύονται στην εγκληματολογία ώστε να συνδράμουν στον εντοπισμό θυμάτων.

fvtia

φτωτια 2

Σύμφωνα με το BBC, οι έρευνες των αρχών εστιάζονται στην ορεινή κωμόπολη Πάρανταϊς, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς. Πολλοί κάτοικοι φαίνεται πως αιφνιδιάστηκαν από την ταχύτητα με την οποία οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια τους, καθώς πολλά απανθρακωμένα πτώματα και λείψανα έχουν βρεθεί κοντά σε αυτοκίνητα.

Επίσης, πολλές δεκάδες αγνοούμενοι κατοικούσαν στον οικισμό Μαγκάλια, λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Πάρανταϊς.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ώρα Ελλάδος η Πυροσβεστική της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε πως η φωτιά έχει πλέον οριοθετηθεί σε βαθμό 65%, όμως η πλήρης οριοθέτηση δεν αναμένεται να επιτευχθεί πριν το τέλος του μήνα.

φωτια 3

φωτια 3

Η Camp είναι μακράν η πλέον πολύνεκρη φωτιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας, μετά την πυρκαγιά Griffith Park που προκάλεσε τον θάνατο 29 ατόμων το 1933.

 

Στο δεύτερο μεγάλο μέτωπο, στα νότια της Πολιτείας, ακριβώς έξω από τα προάστια του Λος Άντζελες, η πυρκαγιά Woolsey έχει οριοθετηθεί σε ποσοστό 91%, αφού έκαψε 390 τετραγωνικά χλμ γης και προκάλεσε τον θάνατο τριών ατόμων. Όπως αναφέρει το CBS, ο τοξικός καπνός της φωτιάς έχει καλύψει μεγάλα τμήματα της Καλιφόρνιας και περιγράφεται από τους επιστήμονες ως ο "πιο βρώμικος αέρας στον πλανήτη".