Κ. Μπόργκι προς Ε.Ε: Θα προκαλέσετε Αρμαγεδδώνα αν μας κάνετε Ελλάδα

Κ. Μπόργκι προς Ε.Ε: Θα προκαλέσετε Αρμαγεδδώνα αν μας κάνετε Ελλάδα

Με καζάνι που βράζει ομοιάζει το πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας, καθώς στην κόντρα Κομισιόν με ιταλικής κυβέρνησης για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, παρενέβη και ο βουλευτής και οικονομολόγος Κλαούντιο Μπόργκι, στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και με δηλώσεις του προειδοποίησε ότι «αν προσπαθήσετε να μας κάνετε Ελλάδα ρισκάρετε παγκόσμια οικονομική καταστροφή».

Ο Μπόργκι επέκρινε τους λάθους χειρισμούς στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι «κάθε απόπειρα να κάνουν το ίδιο στην Ιταλία θα προκαλούσε παγκόσμια πρόβλημα». 

Ο Ιταλός βουλευτής δήλωσε ότι το ανακύπτον χάος θα είναι «χίλιες φορές χειρότερο» από αυτό που σημειώθηκε  όταν «τα αφεντικά της Ευρώπης» υιοθέτησαν μια σκληρή πολιτική λιτότητας έναντι της Ελλάδας το 2010.

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο απείλησε ότι «αυτή εδώ η Ευρώπη δεν θα υπάρχει σε 6 μήνες που θα γίνουν ευρωεκλογές, σαν τον πολιτικό σεισμό που συνέβη στις εκλογές της 4ης Μάρτιου στην Ιταλία θα γίνει πολιτικός σεισμός στις ευρωεκλογές του Μαΐου».

«Οι προβλέψεις δεν γίνονται υποθετικά. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ανάπτυξή μας θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να μειώσουμε το έλλειμμα», τόνισε νωρίτερα από το Μιλάνο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.

Σύμφωνα με την βρετανική telegraph ο κ. Μπόργκι υπογράμμισε ότι «αν κάποιος στις Βρυξέλλες είναι αρκετά ανόητος για να σκεφτεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το σχέδιο που είχαν για την Ελλάδα, εναντίον μας, αυτό που θα προκύψει θα είναι 1.000 φορές χειρότερο» και πρόσθεσε ότι θα είναι Αρμαγεδδών. 

Στην Ελλάδα, η ΕΕ κατόρθωσε να μετατρέψει αυτό που ξεκίνησε ως μικρό πρόβλημα σε καταστροφή μέσω της κακής διαχείρισης, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.