K. Λαγκάρντ: Έτοιμη να παρέμβει εκ νέου η ΕΚΤ

K. Λαγκάρντ: Έτοιμη να παρέμβει εκ νέου η ΕΚΤ

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παράσχει μεγαλύτερη νομισματική τόνωση για να βοηθήσει την ανάκαμψη της ευρωζώνης αν η πανδημία επιδεινώσει περαιτέρω τις προοπτικές της οικονομίας, εξέφρασε η πρόεδρος της, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ομιλία που έδωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, η Λαγκάρντ χαρακτήρισε την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης "αβέβαιη" και "ελλιπή", με τους καταναλωτές να διστάζουν να δαπανήσουν και τις εταιρείες να επενδύσουν, βάση των όσων μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

"Στο τρέχον περιβάλλον της κλιμακούμενης αβεβαιότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ και τις μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις στις προοπτικές του πληθωρισμού. Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες, οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και οι προοπτικές για το μέλλον παραμένουν αβέβαιες" είπε η πρόεδρος της ΕΚΤ. 

"Η κρίση στη δημόσια υγεία θα συνεχίσει να επιδρά αρνητικά στην οικονομική δραστηριότητα και να δημιουργεί ρίσκα για το οικονομικό outlook" υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Γαλλίδα αξιωματούχος.