JP Mοrgan: Πιθανότερο σενάριο η παραίτηση του Μπ. Τζόνσον

JP Mοrgan: Πιθανότερο σενάριο η παραίτηση του Μπ. Τζόνσον

Ως το επικρατέστερο σενάριο, σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, θεωρεί η JP Morgan την παραίτησή του από το αξίωμά, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε κάποιον άλλο να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την αναβολή του Brexit μετά τις 31 Οκτωβρίου.

Σε επικαιροποιημένη έκθεση προς τους πελάτες, ο Μάλκολμ Μπαρ, στέλεχος της JP Morgan, ανέφερε πως οι μοναδικές ρεαλιστικές επιλογές του Μπόρις Τζόνσον είναι τρεις: να υπαναχωρήσει από τη θέση του για Brexit ακόμα και χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, να φέρει μια συμφωνία στη Βουλή των Κοινοτήτων και να καταφέρει να εξασφαλίσει την έγκρισή της ή να παραιτηθεί από το πρωθυπουργικό αξίωμα ώστε ο αντικαταστάτης του να καταθέσει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε το Brexit να πάρει νέα παράταση.

Ωστόσο, η επενδυτική τράπεζα θεωρεί πως το επικρατέστερο σενάριο από τα παραπάνω είναι η παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από τη θέση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας.

Julius Baer: Στο 10% οι πιθανότητες για «άτακτο» Brexit στα τέλη Οκτωβρίου

Η Julius Baer αναθεώρησε πτωτικά στο 10% τις πιθανότητες η Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς μια συμφωνία και βλέπει 75% πιθανότητα να καθυστερήσει η διαδικασία, όπως ανέφερε σήμερα ενώ περιορίζονται οι εναλλακτικές που έχουν απομείνει για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Μακροπρόθεσμα, η τύχη του Brexit θα αποφασιστεί σε βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ο Πάτρικ Λανγκ, επικεφαλής ανάλυσης στην Julius Baer, σημειώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να επικρατήσει το Συντηρητικό Κόμμα, χωρίς όμως απαραίτητα να εξασφαλίζει αυτοδυναμία.

Ως εκ τούτου, ο ίδιος εκτιμά στο 35% τη μακροπρόθεσμη πιθανότητα για ένα σκληρό Brexit, με τις πιθανότητες για μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες να παραμένουν στο 50%.

AP Photo/Alberto Pezzali