Ηurriyet: Tουρκικές εταιρείες αντικαθιστούν όσες επιχειρήσεις φεύγουν από Ρωσία

Ηurriyet: Tουρκικές εταιρείες αντικαθιστούν όσες επιχειρήσεις φεύγουν από Ρωσία

Για μια νέα φάση διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Τουρκία - Ρωσία με σκοπό την αντικατάσταση των εμπορικών σημάτων, όσων εταιρειών εγκαταλείπουν τη χώρα με τουρκικές, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Εμπορικών Κέντρων Ντμίτρι Μοσκαλένκο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ηurriyet.

«Εισερχόμαστε σε μια νέα φάση διαπραγματεύσεων για την αντικατάσταση των εμπορικών σημάτων που εγκαταλείπουν τη Ρωσία με τουρκικές επωνυμίες» είχε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «προβλέπουμε ότι αυτό το φθινόπωρο, 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα στον τομέα λιανικής, (σ.σ. χώροι πώλησης) ίσο με 420 γήπεδα ποδοσφαίρου που θα είναι κενές σε ολόκληρη τη Ρωσία»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «για τουρκικές μάρκες που δεν βρίσκονται ακόμα στη Ρωσία, παρέχουμε την ευκαιρία να εμφανιστούν στα καλύτερα εμπορικά κέντρα, ξεκινώντας από τη Μόσχα. Διαπραγματευόμαστε ώστε οι τουρκικές εταιρείες να παραμείνουν στη Ρωσία για μεγάλο χρονικό διάστημα και να κάνουν κερδοφόρες επενδύσεις». 

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Εμπορικών Κέντρων της Ρωσίας, δήλωσε πως «το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των τουρκικών εταιρειών είναι ότι είναι πλήρως ανεπτυγμένοι λιανοπωλητές» και συμπλήρωσε ότι «μας ενδιαφέρουν στενά χώρες όπως η Ινδία, το Ιράν και η Κίνα. Αλλά πρέπει να αφιερώσουμε πολύ περισσότερο χρόνο για να κάνουμε επιχειρήσεις με αυτές τις χώρες».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τουρκικών εμπορικών σημάτων και Ρώσων επενδυτών σε εμπορικά κέντρα, οι οποίες έχουν επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες, έχουν γίνει σημαντικό θέμα για τις αντιπροσωπείες και των δύο χωρών.

Η πρώτη από τις συναντήσεις, υπό την ηγεσία του United Brands Association (BMD), πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο και η δεύτερη στις 12-15 Μαΐου, με την επίσκεψη Τούρκων αξιωματούχων στη Ρωσία.