Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, 15:28

-A +A

Ιταλία: Ξανά κάτω από το νερό η Βενετία μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, 15:28
Ιταλία: Ξανά κάτω από το νερό η Βενετία μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις
-A +A

Η βόρεια Ιταλία και σήμερα πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα όποια μάλιστα συνεχίζονται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, οδηγώντας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες την Βενετία κάτω από το νερό.

Το Πιεμόντε βρίσκεται αντιμέτωπο με σφοδρές βροχοπτώσεις, με την περιοχή της Αλεξάνδρεια (νότια του Τορίνο) να βρίσκεται σε ακόμα δυσκολότερη κατάσταση, καθώς 200 άνθρωποι χρειάστηκε να εκκενωθούν από τις εστίες τους και ακόμα 600 πολίτες έχουν αποκλειστεί. Σύμφωνα εξάλλου με ιταλικά ΜΜΕ μια γυναίκα αγνοείται.

Η γειτονική Λιγουρία παραμένει σε κόκκινο συναγερμό, όπου εξαιτίας των χειμάρρων λάσπης έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Γένοβα με τη Βιντιμίλια, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Βορειότερα, στο Βαλ Νταόστα, ακόμα 500 πολίτες χρειάστηκε να εκκενώσουν τις εστίες τους μετά το κλείσιμο πολλών επαρχιακών δρόμων εξαιτίας του υψηλού κινδύνου χιονοστιβάδων.

Δέκα ημέρες μετά τις άνευ προηγουμένου εδώ και δεκαετίες πλημμύρες, η Βενετία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πλημμυρίδα (acqua alta) σήμερα το πρωί με το ύψος του νερού στα 130 εκατοστά πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, μακριά, εντούτοις, από το ιστορικό ρεκόρ των 187 εκατοστών (το υψηλότερο από το 1966), που καταγράφηκε τη 12η Νοεμβρίου, και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στην πόλη.

Στα πλάνα που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται άνθρωποι στη διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου, να περπατούν με το νερό πάνω από το γόνατό τους.

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί μια διαδήλωση έπειτα από το κάλεσμα της συλλογικότητας "No Grandi Navi" (Όχι στα κρουαζιερόπλοια), προκειμένου οι συμμετέχοντες να καταγγείλουν την αδράνεια των αρχών μπροστά στις καταστροφές που απειλούν την πόλη, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 12ης Νοεμβρίου είναι ακόμη νωρίς να υπολογιστούν με ακρίβεια, όμως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ, τα αιτήματα αποζημιώσεων ενδέχεται να φθάσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα