Ιταλία: Τη Δευτέρα ορίζεται ημερομηνία για την πρόταση μομφής

Ιταλία: Τη Δευτέρα ορίζεται ημερομηνία για την πρόταση μομφής

Τη Δευτέρα θα συναντηθούν οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στην ιταλική Γερουσία προκειμένου να ορίσουν ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέθεσε ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι ελπίζει πως με αυτή την κίνηση θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές τη χώρα και πως ο ίδιος θα γίνει ο νέος ηγέτης της Ιταλίας.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Λέγκας είπε πως οποιαδήποτε προσπάθεια για την εγκαθίδρυση ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού θα ήταν απαράδεκτη και επανέλαβε τις εκκλήσεις του για τη διεξαγωγή νέων εκλογών το ταχύτερο δυνατό.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Σαλβίνι προειδοποίησε να μην γίνουν οποιοιδήποτε ελιγμοί που θα εμπόδιζαν την προσφυγή στις κάλπες.

«Ελπίζω ότι κανένας δεν σκέπτεται να ξεγελάσει τους Ιταλούς, να κερδίσει χρόνο και να εφεύρει μια κυβέρνηση που θα είναι δημοκρατικά απαράδεκτη», δήλωσε ο Σαλβίνι, προσθέτοντας πως ανησυχεί γιατί άκουσε «παρόμοιες προσεγγίσεις» για το θέμα από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα.