8ος χρόνος, ημέρα 2392η
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Ιταλία: Και οι βουλευτές που βρέθηκαν θετικοί στην COVID θα ψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας

Ιταλία: Και οι βουλευτές που βρέθηκαν θετικοί στην COVID θα ψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας
Φωτογραφία αρχείου
APimages

Οι 30 Ιταλοί βουλευτές και γερουσιαστές που στην φάση αυτή είναι θετικοί στον κορονοϊό πρόκειται, τελικά, να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Με διάταγμα της κυβέρνησης Ντράγκι, στις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (όταν ξεκινά η πρώτη ψηφοφορία) τα μέλη του Κοινοβουλίου που είναι θετικά στην COVID-19, θα μπορούν να προσέλθουν στο πάρκινγκ, στο πίσω μέρος της ιταλικής Βουλής, και να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους.

Όσοι χρησιμοποιήσουν ΙΧ αυτοκίνητο θα ψηφίσουν χωρίς να βγουν από το όχημά τους. Όσοι μεταβούν στο μέγαρο της Βουλής «Μοντετσιτόριο» με μοτοσικλέτα ή με τα πόδια, θα χρησιμοποιήσουν ειδικό περίπτερο, που στήθηκε σήμερα.

Φυσικά, στον χώρο του πάρκινγκ οι θετικοί βουλευτές και γερουσιαστές -όπως και εκείνοι που βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα - θα προσέλθουν ένας-ένας, ξεχωριστά. Όλα τα ψηφοδέλτια, πριν φτάσουν στα χέρια του προέδρου της ιταλικής βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, πρόκειται να απολυμανθούν.

Τα μέλη του Kοινοβουλίου που ζουν εκτός Ρώμης, τέλος, αλλά και τυχόν εκπρόσωποι των περιφερειών που παίρνουν μέρος στη διαδικασία εκλογής και είναι θετικοί στην Covid-19, θα πρέπει να πληροφορήσουν τις αρχές, σχετικά με το ξενοδοχείο ή το διαμέρισμα στο οποίο θα διαμείνουν, μέχρι την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ