Ιταλία: Η καθαριότητα της Ρώμης νέο πεδίο εσωκυβερνητικής αναμέτρησης

Ιταλία: Η καθαριότητα της Ρώμης νέο πεδίο εσωκυβερνητικής αναμέτρησης

Το νέο πεδίο της εσωκυβερνητικής διαμάχης ανάμεσα στην ξενοφοβική Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων και των δύο ηγετών τους και αντιπροέδρων της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι και Λουΐτζι ντι Μάιο, έχει μεταφερθεί πλέον στη Ρώμη και στην «αιώνια κατάσταση φθοράς» της Αιώνιας Πόλης.

Έπειτα από τις ντροπιαστικές εικόνες που αφορούν την καθαριότητα της ιταλικής πρωτεύουσας, ακόμη και του κέντρου της όπου κυκλοφορούν εκατομμύρια τουρίστες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Σαλβίνι έχει εξαπολύσει μία κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στην εκλεγμένη με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δήμαρχο Βιρτζίνια Ράτζι. Απώτερος στόχος του Σαλβίνι είναι να δυσφημίσει την εικόνα της δημάρχου, προκειμένου στις επόμενες δημοτικές εκλογές να αλώσει το δήμο της πρωτεύουσας, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στη μάχη για την πολιτική ηγεμονία έναντι του κόμματος του Ντι Μάιο.

Με την ευκαιρία των τελευταίων σκανδαλωδών εικόνων, ο Σαλβίνι αναζωπύρωσε τις επιθέσεις του κατά του τρόπου διαχείρισης του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, με κύρια θέματα την καθαριότητα, τους καταυλισμούς Ρομά στην περιφέρειά του και το μεγάλο χρέος στον προϋπολογισμό της Ρώμης —θέματα που είναι ενδημικά και άλυτα για δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ