Ιταλία: Είσοδος στα ΜΜΜ μόνο με «πράσινο πάσο»

Ιταλία: Είσοδος στα ΜΜΜ μόνο με «πράσινο πάσο»

Εδώ και δύο μέρες στην Ιταλία βρίσκεται σε εφαρμογή το «σούπερ πάσο», με το οποίο επιτρέπετε η είσοδος στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους εργασίας. Σύμφωνα με την Deutsche Welle η ιταλική κυβέρνηση κρατάει σκληρή γραμμή κατά την οποία τα νέα μέτρα για την εφαρμογή του σούπερ πράσινου πάσου δεν προβλέπουν ελαστικότητα και εξαιρέσεις. «Όποιος θεωρεί ότι δεν θα είμαστε αυστηροί με στόχο την τήρηση του νόμου, έχει κάνει λάθος εκτίμηση» δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε.

Μέχρι στιγμής έγιναν πάνω από 200.000 έλεγχοι και επιβλήθηκαν σχεδόν δυο χιλιάδες πρόστιμα, τα οποία, σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, κυμαίνονται από 400 μέχρι 1000  ευρώ.

Την ίδια στιγμή όμως όπως αναφέρει η Deutsche Welle ετοιμάζονται από την κυβέρνηση αλλαγές αφού είναι δύσκολο να γίνονται συνεχείς, δειγματοληπτικοί έλεγχοι έξω από τις στάσεις των μετρό και λεωφορείων. Για τον λόγο αυτό, το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών έκανε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει το  σύστημα έκδοσης των εισιτηρίων. Θα μπορεί να τα αγοράζει κανείς, μέσω εφαρμογής, μόνον αν διαθέτει QR εμβολιασμένου ή διαγνωστικό τεστ.

Από τα νέα αυτά μέτρα δεν θα εξαιρούνται ούτε τα παιδιά, αφού η χρήση «σούπερ πράσινου πάσου» για τα μέσα αστικής  μεταφοράς επεκτάθηκε και στα παιδιά και εφήβους άνω των 12 ετών.