Ιταλία: Δασκάλα άφησε κληρονομιά 25 εκατομμύρια ευρώ στα νοσοκομεία της Γένοβας

Ιταλία: Δασκάλα άφησε κληρονομιά 25 εκατομμύρια ευρώ στα νοσοκομεία της Γένοβας

Μια Ιταλίδα δάσκαλα η οποία πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο σε ηλικία 96 ετών, κληροδότησε περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ σε νοσοκομεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής της Γένοβας.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα, η Μαρίσα Καβανα η οποία δεν είχε παντρευτεί ποτέ, είχε συνολική περιουσία που αποτιμάται στα 40 εκατομμύρια ευρώ και προήλθε απο κληρονομιά.

Το παιδικό νοσοκομείο Gaslini της Γένοβας θα λάβει περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το νοσοκομείο Galliera της πόλης θα λάβει παρόμοιο ποσό, καθώς και το σπίτι της.

«Είναι ένα μεγάλο ακίνητο αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Μας είπε να τα πουλήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για έρευνα και καινοτομία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Galliera. «Είχαμε άλλες σημαντικές δωρεές στο παρελθόν, αλλά ποτέ αυτού του μεγέθους», πρόσθεσε, ο διευθυντής.

Σύμφωνα με τη διαθήκη της πόσα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας. Το υπόλοιπο της περιουσίας της μοιράστηκε μεταξύ των ανθρώπων που την πρόσεχαν, της οικογένειας και των φίλων της, ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.