Ιταλία: 92 νεκροί σε ένα 24ωρο - Ραγδαία μείωση των κρουσμάτων

Ιταλία: 92 νεκροί σε ένα 24ωρο - Ραγδαία μείωση των κρουσμάτων

Στους 32.877 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στην Ιταλία, καθώς επιπλέον 92 ασθενείς υπέκυψαν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της χώρας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τα νέα κρούσματα μειώθηκαν σε 300 από τα 531 που καταγράφηκαν χθες Κυριακή, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε 230.158. Όπως μεταδίδει το Reuters ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων την Κυριακή ανήλθε σε 50, ωστόσο δεν καταγράφηκαν εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων οι θάνατοι στην Λομβαρδία, η οποία είναι και η πλέον πληγείσα επαρχία, της χώρας.

Επίσης, δεν έχει διευκρινισθεί αν τελικά οι χθεσινοί θάνατοι στην Λομβαρδία προστέθηκαν στον σημερινό απολογισμό, με την περιοχή να έχει καταγράψει 34 νέους θανάτους σήμερα. 

Εξάλλου, 541 ασθενείς παραμένουν σήμερα διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από τους 553 που ήταν την Κυριακή, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 141.981 άτομα.

Η Ιταλία παραμένει τρίτη σε αριθμό θανάτων από τον κορονοϊό χώρα, μετά τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.