Ιταλία: 636 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Σημαντική μείωση νέων κρουσμάτων

Ιταλία: 636 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Σημαντική μείωση νέων κρουσμάτων

Στους 16.523 έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία, καθώς μέσα σε μια μέρα απεβίωσαν ακόμα 636 ασθενείς του κορονοϊού, ωστόσο την ίδια ώρα τα νέα κρούσματα σημείωσαν σημαντική μείωση με 3.599 νέες περιπτώσεις ασθενών, το χαμηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί τις τελευταίες 20 ημέρες περίπου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 636 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.599 νέα κρούσματα, ενώ 1.022 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Έτσι το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ανήλθε στα 132.547 καιο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους στους 16.523 άνθρωποι. Παράλληλα, 22.837 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί.

Συνολικά 3.898 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 28.976 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 60.313 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Το θετικό γεγονός της ημέρας πάντως είναι ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί σε ένα 24ωρο από εκείνο της 17η Μαρτίου, δηλαδή των τελευταίων 20 ημερών περίπου, κάτι που δείχνει ότι η καμπύλη εξάπλωσης της νόσου έχει αρχίσει να υποχωρεί πλέον.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 51.535 και οι νεκροί 9.202. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 17.556 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.108. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 11.588, με 662 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να περιορίζεται αισθητά (717 λιγότερα κρούσματα σε σχέση με χθες), αλλά έχασαν την ζωή τους 111 περισσότεροι άνθρωποι από ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Τόσο οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όσο και στα νοσοκομεία γενικότερα, παρουσιάζουν μείωση. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν, πάντως, ότι οι Ιταλοί πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, διότι ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της επιδημίας δεν έχει ξεπεραστεί.

Διανομή συντάξεων από τους καραμπινιέρους

Στο μεταξύ, τα ιταλικά ταχυδρομεία επιστρατεύουν τους καραμπινιέρους προκειμένου να διανείμουν τις συντάξεις στους ηλικιωμένους, σε μια νέα προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του νέου κορονοϊού, έγινε σήμερα γνωστό από τον όμιλο Poste Italiane.

Ο όμιλος υπέγραψε συμφωνία με τους Carabinieri της Ιταλίας, που ανήκουν στην αστυνομία αλλά έχουν και στρατιωτικά καθήκοντα, βάσει της οποίας οι συνταξιούχοι που είναι ηλικίας τουλάχιστον 75 ετών θα μπορούν να επιτρέπουν στους αστυνομικούς να παίρνουν τη σύνταξή τους και να τους παραδίδουν τα χρήματα.

Η συμφωνία αφορά 23.000 ανθρώπους στην Ιταλία και θα εφαρμόζεται έως τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωση τα Poste Italiane και οι Carabinieri.