Ισραήλ: Η κυβέρνηση συνασπισμού εξασφάλισε την πλειοψηφία στην Κνεσέτ

Ισραήλ: Η κυβέρνηση συνασπισμού εξασφάλισε την πλειοψηφία στην Κνεσέτ

Η 12ετής θητεία του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ως πρωθυπουργού του Ισραήλ έληξε σήμερα Κυριακή, 13 Ιουνίου, καθώς η κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον Ναφτάλι Μπένετ εξασφάλισε την πλειοψηφία στο ισραηλινό κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με το Reuters, η Κνεσέτ με ψήφους 60 υπέρ και 59 κατά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση με τον Μπ. Νετανιάχου, να δηλώνει ότι σύντομα θα επιστρέψει στην εξουσία.

Σε λίγη ώρα ο Μπένετ αναμένεται να ορκιστεί νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ. Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός περιλαμβάνει, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ, ένα κόμμα που εκπροσωπεί την αραβική μειονότητα της χώρας.

Η συνεδρίαση από την αρχή της ήταν θυελλώδεις με μέλη του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου να φωνάζουν «αίσχος» και «ψεύτη», διακόπτοντας τον Μπένετ κατά την ομιλία του, ο οποίος τους απάντησε λέγοντας ότι «οι κραυγές σας είναι τόσο ηχηρές όσο η αποτυχία σας».

«Είμαι περήφανος που θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση με ανθρώπους με πολύ διαφορετικές απόψεις», επισήμανε.

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου στην τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός στην Κνεσέτ τόνισε ότι «πηγαίνουμε στην αντιπολίτευση με τα κεφάλια μας ψηλά μέχρι να ανατρέψουμε την κυβέρνηση».