Ισραήλ: H Κνεσέτ ψηφίζει για την κυβέρνηση συνασπισμού

Ισραήλ: H Κνεσέτ ψηφίζει για την κυβέρνηση συνασπισμού

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 16:00 το απόγευμα η συνεδρίαση της ισραηλινής Βουλής, της Κνεσέτ, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος θα διαδεχθεί στην πρωθυπουργία τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος παρέμεινε στην εξουσία για 12 συναπτά έτη.

Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός αποτελείται από οκτώ κόμματα, το Γιαμίνα του Μπένετ, το Γες Ατίντ του Γιαΐρ Λαπίντ, που θα είναι και ο αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης, το Τικβά Χαντάσα, το Εργατικό κόμμα, το Μερέτζ, η Ηνωμένη Αραβική Λίστα, το Καχόλ Λαβάν και το Γισραέλ Μπεϊτεϊνού.

Η συνεδρίαση από την αρχή της ήταν θυελλώδεις με μέλη του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου να φωνάζουν «αίσχος» και «ψεύτη», διακόπτοντας τον Μπένετ κατά την ομιλία του, ο οποίος τους απάντησε λέγοντας ότι «οι κραυγές σας είναι τόσο ηχηρές όσο η αποτυχία σας».

«Είμαι περήφανος που θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση με ανθρώπους με πολύ διαφορετικές απόψεις», επισήμανε.

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου στην τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός στην Κνεσέτ τόνισε ότι «πηγαίνουμε στην αντιπολίτευση με τα κεφάλια μας ψηλά μέχρι να ανατρέψουμε την κυβέρνηση».