8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Ισραήλ: Αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer έναντι της Όμικρον, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις

Ισραήλ: Αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer έναντι της Όμικρον, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις

Αποτελεσματικά φαίνεται πως είναι τα εμβόλια έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τις αρχικές έρευνες στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ρεπορτάζ του ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου Channel 12 έκανε γνωστό πως το εμβόλιο της Pfizer αντιμετωπίζει με επιτυχία 90% και τη νέα μετάλλαξη, έναντι 93% επιτυχίας κατά της παραλλαγής Δέλτα, κυρίως για όσους έχουν λάβει και τις τρεις διαθέσιμες δόσεις.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού εντός έξι μηνών ή και με την αναμνηστική δόση, προστατεύονται επίσης από την παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Νιτζάν Χόροβιτς, αφού εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολο σε τέσσερα.

«Τις επόμενες μέρες θα έχουμε πιο ακριβείς πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του Όμικρον, αλλά υπάρχει ήδη περιθώριο αισιοδοξίας και υπάρχουν αρχικές ενδείξεις ότι όσοι εμβολιάζονται θα είναι προστατευμένοι από αυτή την παραλλαγή», είπε ο Χόροβιτς κατά την επίσκεψή του στο Ιατρικό Κέντρο Soroka στην Beersheba με τον υπουργό Οικονομικών Avigdor Liberman.

«Το εμβόλιο είναι πραγματικά κρίσιμο αυτή τη στιγμή», είπε ο Χόροβιτς. «Όποιος εκτεθεί στην παραλλαγή χωρίς εμβόλιο θα θέσει τον εαυτό του σε περιττό κίνδυνο».