Ισραήλ: 339 νέα κρούσματα καθώς η χώρα βγαίνει σταδιακά από το lockdown

Ισραήλ: 339 νέα κρούσματα καθώς η χώρα βγαίνει σταδιακά από το lockdown

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 339 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα, ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός τον τελευταίο μήνα.

Καθώς οι Ισραηλινοί άρχιζαν χθες να βγαίνουν σταδιακά από την καραντίνα των τελευταίων 30 ημερών, το σύνολο των μολύνσεων έφθασε τις 303.109.

Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε σε 2.209 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, καθώς 19 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε σε 669 από 690, επί συνόλου 1.199 ασθενών που παραμένουν σε δομές υγείας. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 32.805.

Το σύνολο των πολιτών του Ισραήλ που θεωρείται ότι ανέρρωσαν αυξήθηκε στους 268.093, καθώς άλλοι 2.648 διαγνώστηκε πως αποθεραπεύθηκαν.

«Καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να συνεχίσουμε τη μεγάλη επιτυχία του lockdown», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος εκφράστηκε σε σταθμό της ισραηλινής αστυνομίας λίγο έξω από το Τελ Αβίβ.

Επέστησε την προσοχή όσον αφορά περιοχές όπου ζουν υπερορθόδοξοι εβραίοι, καθώς ο δείκτης θνητότητας εκεί παραμένει υψηλός και συνεχίζουν να εφαρμόζονται σε αυτές τοπικά λοκντάουν.

AP Photo/Oded Balilty