Ισπανία: Θα επιμείνει ο Σάντσεθ σε μια ευρωπαϊκή ατζέντα μετά τις εκλογές στην Ανδαλουσία

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, 11:43 - Τελευταία ενημέρωση: 13:37
-A +A
Ισπανία: Θα επιμείνει ο Σάντσεθ σε μια ευρωπαϊκή ατζέντα μετά τις εκλογές στην Ανδαλουσία

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), του οποίου ηγείται, θα συνεχίσει να προωθεί μια ευρωπαϊκή ατζέντα για την Ισπανία μετά τα κέρδη που κατέγραψε ένα ακροδεξιό κόμμα, για πρώτη φορά μετά το τέλος της δικτατορίας, στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ανδαλουσία.

«Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να προωθεί μια ανανεωτική και ευρωπαϊκή ατζέντα για την Ισπανία. Τα αποτελέσματα στην Ανδαλουσία ενισχύουν τη δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη δημοκρατία από τον φόβο», έγραψε ο Σάντσεθ στο Twitter.

Οι Σοσιαλιστές μπορεί να χάσουν τον έλεγχο της νότιας περιφέρειας καθώς το κεντροδεξιό κόμμα Ciudadanos απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο συνασπισμού μαζί τους μετά τις εκλογές όπου το PSOE παραμένει πρώτο κόμμα αλλά με μεγάλες απώλειες και στις οποίες το ακροδεξιό κόμμα Vox κέρδισε 12 έδρες στο κοινοβούλιο που αριθμεί συνολικά 109 έδρες.

Το Ciudadanos αποκλείει τη σύναψη συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές στην Ανδαλουσία

Ο Χουάν Μαρίν, ο υποψήφιος στην Ανδαλουσία του κεντροδεξιού κόμματος Ciudadanos, απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα σύναψης συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές μετά τις τοπικές εκλογές που έγιναν χθες στην περιοχή αυτή της Ισπανίας, στις οποίες πέντε κόμματα εξασφάλισαν έδρες στο περιφερειακό κοινοβούλιο.

Ο Μαρίν σημείωσε ότι ο ίδιος θα υποβάλλει υποψηφιότητα για να ηγηθεί της Ανδαλουσίας μετά την εξασφάλιση 21 εδρών από το κόμμα του στο περιφερειακό κοινοβούλιο, το οποίο έχει 109 έδρες.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είδε τη θέση του να αποδυναμώνεται στην περιοχή αυτή, την οποία κυβερνούσε από τότε που τελείωσε η δικτατορία του Φράνκο, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Vox εξασφάλισε 12 έδρες στο κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας, στην πρώτη μεγάλη εκλογική επιτυχία που σημειώνει η ακροδεξιά μετά τον θάνατο του Φράνκο.

Οι Σοσιαλιστές κέρδισαν 33 έδρες, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα 26, ενώ το υποστηριζόμενο από τους Podemos αριστερό κόμμα Adelante Andalusia (Εμπρός Ανδαλουσία) εξασφάλισε 17 έδρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα