Ισπανία: Πέντε μετανάστες νεκροί και έξι αγνοούμενοι σε ναυάγιο

Ισπανία: Πέντε μετανάστες νεκροί και έξι αγνοούμενοι σε ναυάγιο

Πέντε μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμα έξι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά από ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε στα ανοιχτά του ισπανικού νησιού Λανθαρότε, το οποίο ανατράπηκε λόγω της έντονης θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τοπικής διοίκησης του Λανθαρότε, το οποίο βρίσκεται στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, «Οι πυροσβέστες μπόρεσαν να βρουν πέντε πτώματα, παρά τις δυσκολίες λόγω της θαλασσοταραχής, η οποία ήταν και η αιτία της ανατροπής του σκάφους».

Τελικά ακόμα πέντε άτομα έγινε κατορθωτό να διασωθούν από τις ομάδες διασωστών που έσπευσαν στο σημείο του ναυαγίου. Το σκάφος που τους μετέφερε βρισκόταν σε εξαιρετικά κακή κατάσταση και μετέφερε πιθανότατα συνολικά 15 μετανάστες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων του Λανθαρότε, Ισίντορο Μπλάνκο στο δημόσιο δίκτυο TVE.

Ο Μπλάνκο σύμφωνα με το πρακτορείο AFP ανέφερε ότι «Έξι άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι», συμπληρώνοντας ότι ο ωκεανός είναι «επικίνδυνος» αυτήν την περίοδο, «με κύματα τριών και τεσσάρων μέτρων».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, κάποιοι από τους διασωθέντες ανέφεραν στις αρχές ότι είχαν αναχωρήσει την Παρασκευή δια θαλάσσης, ενώ δεν δόθηκε καμιά πληροφορία ως προς την χώρα καταγωγής τους ή την ταυτότητά τους.

Η έρευνα για τους αγνοούμενους συνεχίστηκε σήμερα με εναέρια και θαλάσσια μέσα, ανακοίνωσαν μέσω του Twitter οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων των Καναρίων Νήσων.