8ος χρόνος, ημέρα 2436η
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022

Ισπανία: Διαμαρτυρία συνταξιούχων για την ψηφιακή προσαρμογή και την κατάργηση ΑΤΜ

Ισπανία: Διαμαρτυρία συνταξιούχων για την ψηφιακή προσαρμογή και την κατάργηση ΑΤΜ

«Είμαι ηλικιωμένος, δεν είμαι ηλίθιος» είναι το σύνθημα της καμπάνιας των συνταξιούχων που φθάνει στην ισπανική βουλή, από τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις τους για την ελλιπή εξυπηρέτησή τους σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες λόγω της ψηφιοποίησης όλων των συστημάτων και την κατάργηση χιλιάδων ΑΤΜ σε όλη την Ισπανία, που τους οδηγεί σε έναν ιδιότυπο αποκλεισμό. Υποκινητής της είναι ο 78χρονος συνταξιούχος Κάρλος Σαν Χουάν.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ο Ισπανός συνταξιούχος κατάφερε μέσα σε διάστημα δύο μηνών να μαζέψει περίπου 600.000 υπογραφές μέσω της πλατφόρμας change.org προκειμένου να εκφράσει την διαμαρτυρία του και κατηγορεί το τραπεζικό σύστημα ότι δεν δίνει την δυνατότητα σε περίπου 10 εκατομμύρια πολίτες να έχουν πρόσβαση και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες στην digital εποχή.

«Δεν μας δόθηκε κανένα περιθώριο προσαρμογής στη νέα εποχή» διαμαρτύρεται ο συνταξιούχος γιατρός ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί έξω από το ισπανικό κοινοβούλιο απαιτώντας παρέμβαση της πολιτείας.

Στο πλευρό του βρίσκονται πολλά κόμματα που στηρίζουν την ανάγκη της προστασίας των ηλικιωμένων και λαμβάνουν πρωτοβουλίες υπέρ της προσωποποιημένης εξυπηρέτησής τους σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εταιρίες ενέργειας.

Ο μαχητικός συνταξιούχος ανέφερε σήμερα έξω από την Βουλή ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα τόσο από τον Διοικητή της Τράπεζας Ισπανίας όσο και από το υπουργείο Οικονομικών.

Στο μεταξύ κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες τους τόσο στην προώθηση δωρεάν σεμιναρίων πληροφορικής για όσους συνταξιούχους το επιθυμούν , όσο και στην ενίσχυση σε προσωπικό σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εταιρίες ενέργειας ώστε οι ηλικιωμένοι να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα διάκρισης.