Ισπανία: 757 θύματα σε μία ημέρα - Στους 14.555 συνολικά οι νεκροί

Ισπανία: 757 θύματα σε μία ημέρα - Στους 14.555 συνολικά οι νεκροί

Σε 14.555 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στην Ισπανία, καθώς το τελευταίο 24ωρο ακόμα 757 άνθρωποι έχασαν την μάχη με τον θάνατο εξαιτίας επιπλοκών από τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα, τα κρούσματα στην χώρα της Ιβηρικής έφτασαν τις 146.690, αυξημένα κατά 6.180 σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο αριθμός των νέων θυμάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρουσιάζοντας ωστόσο μία μικρή κάμψη σε σχέση με τους θανάτους που καταγράφονταν τις προηγούμενες ημέρες, με τον ρυθμό αύξησης να βρίσκεται στο 3,6%, ποσοστό που συνιστά το χαμηλότερο αντίστοιχο ποσοστό από το ξέσπασμα της κρίσης.

Αναφορικά με τα νέα κρούσματα της επιδημίας, τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμα 6.180, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 146.690, αριθμός ελαφρώς ανεβασμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, που ωστόσο παραμένει πολύ χαμηλότερα από τα σχεδόν 9.000 που καταγράφονταν καθημερινά κατά τις ημέρες που θεωρείται πως έλαβε χώρα η κορύφωση της αύξησης (30/3 - 1/4).

Πλέον, η Ισπανία είναι η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ξεπερνώντας την Ιταλία, ενώ σε ισχύ μέχρι τις 26 Απριλίου θα παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση της χώρας.

Μαδρίτη και Βαρκελώνη παραμένουν οι περισσότερο χτυπημένες περιοχές από την πανδημία, μετρώντας περισσότερους από τους μισούς νεκρούς και κρούσματα.

AP Photo/Bernat Armangue