Νέα πρόεδρος του CDU η Ανεγκρέτ Κραμπ - Καρενμπάουερ

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018, 17:55
-A +A
Νέα πρόεδρος του CDU η Ανεγκρέτ Κραμπ - Καρενμπάουερ

Νέα πρόεδρος του CDU εκλέχτηκε η Ανεγκρέτ Κραμπ - Καρενμπάουερ μετά τον β' γύρο των εκλογών του συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Με 517 ψήφους και ποσοστό 51,75% η βουλευτής που αποτέλεσε την επιλογή της Άνγκελα Μέρκελ για το CDU αναδείχθηκε στον β' γύρο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Μετά από 18 χρόνια στην ηγεσία του CDU, η Άνγκελα Μέρκελ επέλεξε να μην είναι για ακόμα μία φορά υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο «εκλεκτός» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φρίντριχ Μερτς, έλαβε 482 ψήφους και ποσοστό 48,2%.

Ψήφισαν 999 σύνεδροι, δεν υπήρχαν άκυρα και αποχές και για την εκλογή απαιτούνταν τουλάχιστον 500 ψήφοι.

Σύμφωνα με την Welt, η Καρενμπάουερ ευχαρίστησε τα μέλη του CDU για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό της, ενώ σημείωσε πως οι διαφωνίες που αναπτύχθηκαν εντός του κόμματος, έφεραν την ενδυνάμωσή του.

Νωρίτερα, με 450 ψήφους και ποσοστό 45,05% η 'Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ αναδείχθηκε νικήτρια του α' γύρου της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με την εφορευτική επιτροπή του Συνεδρίου, ο κ. Μερτς έλαβε 392 ψήφους και το 39,2% των ψήφων και ο κ. Σπαν 157 ψήφους και το 15,7% των ψήφων.

«Habemus» Πρόεδρο γράφει ο επίσημος λογαριασμός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Twitter: «H Ανεγκρέτ Κραμπ - Καρενμπάουερ είναι η νέα πρόεδρος του CDU. Πολλά συγχαρητήρια.»

Συγχαρητήρια Μερτς και Σπαν στην Καρενμπάουερ 

Ο Φρίντριχ Μερτς έδωσε τα συγχαρητήριά του στην νικήτρια, ενώ παράλληλα της ευχήθηκε κάθε επιτυχία. Τα μέλη του CDU έδωσαν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα στον ηττημένο, ο οποίος ζήτησε από τους υποστηρικτές του να δώσουν την αμέριστη στήριξή τους στη νέα πρόεδρο.

Ποια είναι η Ανεγκρέτ Κραμπ - Καρενμπάουερ

Η νέα Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU), γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1962 στο Φέλκινγκεν του κρατιδίου Ζάαρλαντ που βρίσκεται στα γαλλογερμανικά σύνορα. 

Από το 1999 έως το 2018 ήταν βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο του Ζααρμπρίκεν, από το 2000 έως το 2011 διετέλεσε υπουργός σε διάφορα υπουργεία: Εσωτερικών, Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων και από το 2011 δύο φορές πρωθυπουργός του εν λόγω κρατιδίου. 

Τον Φεβρουάριο του 2018, εξελέγη Γενική Γραμματέας του κόμματός της κατόπιν προτάσεως της καγκελαρίου Μερκελ με το συντριπτικό ποσοστό 98,87%.  

Για την προσωπική της ζωή λίγα είναι γνωστά. Ο πατέρας της ήταν δάσκαλος και η μητέρα της νοικοκυρά. Είναι παντρεμένη από το 1984 με τον μηχανικό Χέλμουτ Καρενμπάουερ και έχει 3 παιδιά. Από τότε που άρχισε να ασχολείται με την πολιτική το σπίτι και τα παιδιά τα ανέλαβε ο σύζυγός της. Σπούδασε στις πόλεις Τρίερ και Ζααρμπρίκεν Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες (1986-1990). 

Έγινε μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ήδη από τα μαθητικά της χρόνια (1981). 

Στα social media δεν ανεβάζει θέματα ιδιωτικής φύσεως, ενώ τα χόμπι της είναι ο αθλητισμός, ο χορός και η μουσική. Ιδίως όμως διαβάζει πoλύ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα