«Καίει» τον Τραμπ η έκθεση της Επιτροπής της Βουλής

«Καίει» τον Τραμπ η έκθεση της Επιτροπής της Βουλής

Η αρμόδια επιτροπή πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία είχε μέχρι πρότινος τον έλεγχο της έρευνας για την υπόθεση που αφορά τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την Ουκρανία εξέδωσε το προκαταρκτικό πόρισμα της.

Συγκεκριμένα η επιτροπή υπό τον Άνταμ Σιφ παραπέμπει την υπόθεση στην επιτροπή δικαστικών υποθέσεων υπό τον Τζέρι Ναντλερ έχοντας συμπεράνει ότι "ο πρόεδρος χρησιμοποίησε το αξίωμα του για να πιέσει τον Ουκρανό πρόεδρο προκειμένου να διεξάγει έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν και τον πατέρα του Τζο".

Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε με επιστολή του την Κυριακή τον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία είναι αρμόδια για τις δικαστικές υποθέσεις, ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα στείλει κανέναν αντιπρόσωπό του στη συνεδρίαση που θα γίνει την Τετάρτη, στο πλαίσιο της έρευνας που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Η έρευνα παραμπομπής της Βουλής των Αντιπροσώπων αφορά τις πιέσεις που άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουκρανία, ώστε να ξεκινήσει μια δικαστική έρευνα εις βάρος του πολιτικού αντιπάλου, Τζο Μπάιντεν, παρακρατώντας στρατιωτική βοήθεια ύψους 400 εκατ. δολαρίων.