«Ημέρα της Κρίσεως» για την Τ. Μέι η Δευτέρα, λέει αντάρτης βουλευτής των Τόρις

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, 12:36
-A +A
«Ημέρα της Κρίσεως» για την Τ. Μέι η Δευτέρα, λέει αντάρτης βουλευτής των Τόρις

Ημέρα της Κρίσεως είναι η σημερινή για την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, δήλωσε ο "αντάρτης" βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Σάιμον Κλαρκ, την ώρα που πολλοί διαφωνούντες βουλευτές του κόμματός της καταβάλλουν προσπάθεια για να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της λόγω της αντίθεσής τους στο σχέδιο συμφωνίας που σύναψε με την ΕΕ για την αποχώρηση της Βρετανίας.

"Πρόκειται απολύτως για μια μέρα κατά την οποία βρισκόμαστε απέναντι στην Ιστορία", δήλωσε στο BBC ο Κλαρκ, προσθέτοντας ότι "η σημερινή ημέρα πρέπει να αποτελέσει το σημείο κατά το οποίο (...) αναλαμβάνουμε δράση".

"Αν συνεχίσουμε με αυτό το σχέδιο απλώς δεν θα έχουμε κυβέρνηση, επειδή η σαφής απειλή που θέτει στην ακεραιότητα της ένωσης (Ηνωμένο Βασίλειο) είναι κάτι το οποίο οι συνάδελφοί μας στο DUP απλά δεν θα ανεχθούν", δήλωσε επίσης στον ραδιοσταθμό του BBC.

Ο Κλαρκ, ο οποίος έχει υποβάλει επιστολή για την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της Μέι, σημείωσε επίσης ότι κάθε ώρα και κάθε μέρα που η συμφωνία για το Brexit δεν απορρίπτεται είναι μια χαμένη μέρα για αξιόπιστες διαπραγματεύσεις.

"Μου είναι αρκετά σαφές ότι ο καπετάνιος οδηγεί το πλοίο στα βράχια", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 14/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα