Ιράν σε Βρετανία: Tο πλήρωμα του Stena Impero είναι καλά

Ιράν σε Βρετανία: Tο πλήρωμα του Stena Impero είναι καλά

Όλα τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Stena Impero που κατάσχεσαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν είναι ασφαλή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην κρατική τηλεόραση, ο υπεύθυνος των λιμενικών αρχών της επαρχίας Χορμοζγκάν, Αλαχμοράντ Αφιφιπούρ.

«Και τα 23 μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι ασφαλή κι έχουν καλή υγεία στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς», είπε ο Αφιφιπούρ.

Η Βρετανία καταδίκασε την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου, που έγινε προχθές χαρακτηρίζοντάς την ως «μία εχθρική ενέργεια», ενώ απέρριψε τις εξηγήσεις της Τεχεράνης ότι η κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου έγινε εξαιτίας της εμπλοκής του σε ένα ατύχημα με ένα άλλο ιρανικό αλιευτικό σκάφος.

Ο απεσταλμένος του Ιράν στην Βρετανία παρότρυνε σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο να συγκρατήσει τις «εσωτερικές πολιτικές δυνάμεις» οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο επιθυμούν την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, μετά από την κατάσχεση του -υπό βρετανική σημαία- δεξαμενόπλοιου Stena Impero από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο.

«Η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να συγκρατήσει αυτές τις εσωτερικές πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ιράν και της Ηνωμένου Βασιλείου, πέρα από το ζήτημα που προέκυψε με τα πλοία. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο κι ανόητο, σε αυτή την ευαίσθητη περίοδο για την περιοχή», έγραψε στο Twitter ο Χαμίντ Μπαϊεντινετζάντ.

«Παρόλα αυτά, το Ιράν είναι έτοιμο για διαφορετικά σενάρια», υπογράμμισε ο ίδιος αξιωματούχος.