Ιράν: Ρεκόρ στις νέες μολύνσεις σε 24 ώρες - Ξεπέρασαν τις 164.000 τα κρούσματα

Ιράν: Ρεκόρ στις νέες μολύνσεις σε 24 ώρες - Ξεπέρασαν τις 164.000 τα κρούσματα

Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού καταγράφηκε στο Ιράν το τελευταίο 24ωρο, με 3.574 νέες μολύνσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας Κιανούς Τζαχανπούρ.

Εδώ και ένα μήνα παρατηρείται στο Ιράν αύξηση του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων, με ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση της εξάπλωσης της covid-19 να καταγράφεται τις τελευταίες μέρες. Σήμερα ξεπεράστηκε και ο αριθμός των 3.186 νέων κρουσμάτων που είχε καταγραφεί στις 30 Μαρτίου, στο απόγειο της επιδημίας στη χώρα.

Με 59 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών από τον ιό SARS-CoV-2 παραμένει σχετικά χαμηλός, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Τζαχανπούρ.

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων ενδέχεται να οφείλεται στην αύξηση των διαγνωστικών τεστ, με τον Τζαχανπούρ να δηλώνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο.

Ωστόσο η συνεχής άνοδος των νέων κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία στο υπουργείο Υγείας, το οποίο προειδοποιεί συνεχώς τους Ιρανούς να μην ξεχνούν ότι ο κορονοϊός δεν έχει εξαλειφθεί από τη χώρα, η οποία είναι η πλέον πληγείσα στη Μέση Ανατολή.

«Η έλλειψη σεβασμού στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης ή ατομικής και δημόσιας υγιεινής και οι ανώφελες μετακινήσεις ενδέχεται να έχουν ανεπανόρθωτες ζημιές», προειδοποιούσε και σήμερα μια λεζάντα στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό.

Συνολικά στο Ιράν έχουν καταγραφεί 164.270 κρούσματα του κορονοϊού και 8.071 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

AP Photo/Vahid Salemi