Ιράν προς Βόρεια Κορέα: Μην εμπιστεύεστε τους Αμερικανούς

Ιράν προς Βόρεια Κορέα: Μην εμπιστεύεστε τους Αμερικανούς

Να μην εμπιστεύεται τις ΗΠΑ φέρεται να είπε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι  στον υπουργό εξωτερικών της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με τα κρατικά μέσα της Τεχεράνης, καθώς η Ουάσινγκτον επιδιώκει μια συμφωνία για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ. 

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βόρειας Κορέας, Ρι Γιόνγκ Χο, επισκέφθηκε το Ιράν καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέφεραν κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Την Τρίτη μπήκαν σε εφαρμογή, οι νέες οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, μετά την απόσυρση της Ουάσινγκτον από την ιστορική πολυμερή συμφωνία για τα πυρηνικά, που υπεγράφη το 2015.

«Η συμπεριφορά των Αμερικανών αυτά τα χρόνια, τους έχει κάνει αναξιόπιστους σε όλο τον κόσμο, πρόκειται για μια χώρα, η οποία δεν εκπληρώνει καμία από τις υποχρεώσεις της", ανέφερε ο Ρουχάνι σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA του Ιράν. 

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν στην Σιγκαπούρη, όπου ο τελευταίος φέρεται να δεσμεύτηκε για την «πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου».

Λίγες μέρες πριν τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με την ιρανική ηγεσία, χωρίς προϋποθέσεις προκειμένου να συζητήσει τη βελτίωση των σχέσεων.

Εν τέλει, όμως εισέπραξε την άρνηση της Ιρανικής πλευράς.