Ιράν: Μέχρι το βράδυ η απάντηση στο τελικό κείμενο της ΕΕ για τα πυρηνικά

Ιράν: Μέχρι το βράδυ η απάντηση στο τελικό κείμενο της ΕΕ για τα πυρηνικά

Το Ιράν θα απαντήσει στο «τελικό» κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιδείξουν ευελιξία για την αναβίωση του πυρηνικού συμφώνου του 2015.

«Θα χρειαστούμε περισσότερες συνομιλίες εάν η Ουάσιγκτον δεν δείξει ευελιξία για την επίλυση των υπολοίπων ζητημάτων... Όπως η Ουάσιγκτον, έχουμε το δικό μας σχέδιο Β εάν οι συνομιλίες αποτύχουν», είπε, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Η ΕΕ, ως συντονιστής των πυρηνικών συνομιλιών του Ιράν με τις παγκόσμιες δυνάμεις, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υπέβαλε ένα «τελικό» κείμενο μετά από τέσσερις ημέρες έμμεσων συνομιλιών μεταξύ Αμερικανών και Ιρανών αξιωματούχων στη Βιέννη.

Η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι είναι έτοιμη να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία για την αποκατάσταση της συμφωνίας με βάση τις προτάσεις της ΕΕ.

Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα μεταφέρουν τις «πρόσθετες απόψεις και εκτιμήσεις» τους στην ΕΕ.