Ιράκ: Οκτώ νεκροί και 25 τραυματίες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Ιράκ: Οκτώ νεκροί και 25 τραυματίες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν σε νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην ανατολική Βαγδάτη, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Οι ταραχές αυτές ξέσπασαν στη Σαντρ Σίτι της ιρακινής πρωτεύουσας. Η αστυνομία, υποστηριζόμενη από δυνάμεις του στρατού, έκανε χρήση αληθινών πυρών και δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε δύο διαφορετικά σημεία.

Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις είναι η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άντελ Αμπντουλ Μάχντι αφότου ανέλαβε την εξουσία πριν από έναν χρόνο.

Νωρίτερα, κάνοντας τον απολογισμό των τελευταίων ημερών, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, υποστράτηγος Σαάντ Μάαν, ανέφερε ότι τουλάχιστον 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 6.000 τραυματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ των θυμάτων είναι και οκτώ μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας. Εξάλλου, 51 δημόσια κτίρια και οκτώ γραφεία πολιτικών κομμάτων πυρπολήθηκαν.

AP Photo/Khalid Mohammed