ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι θάνατοι λόγω κορονοϊού

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι θάνατοι λόγω κορονοϊού

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 4.000, διπλασιάστηκε μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Συνολικά μέχρι σήμερα καταγράφονται 4.076 θάνατοι, έναντι 2.010 το Σάββατο, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς, ενώ μόλις σε μια μέρα καταγράφτηκαν συνολικά 900 θάνατοι στο Μανχάταν, καταδεικνύοντας τις διαστάσεις που λαμβάνει η πανδημία στις ΗΠΑ.

Περισσότερο από το 40% των εγγεγραμμένων θανάτων σε εθνικό επίπεδο ήταν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, δείχνουν τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, αναδεικνύοντάς την ως το επίκεντρο της νόσου.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, σχεδόν 190.000 άτομα έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι ειδικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα να πεθάνουν κατά τη διάρκεια προσβολής της νόσου πάνω από 200.000 Αμερικανοί.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του πανεπιστημίου, στη Νέα Υόρκη καταγράφονται 1.096 νεκροί από τον κορονοϊό και 396 νεκροί στην ευρύτερη περιοχή της Πολιτείας, στην Ουάσινγκτον 150 νεκροί, στο Μίτσιγκαν 120 θάνατοι, στη Λουιζιάνα 101 θάνατοι, στο Νιου Τζέρσεϋ 95 νεκροί, στην Οκλαχόμα 70 νεκροί και στο Ιλλινόη 60 νεκροί με τη λίστα να συνεχίζεται σε συνολικά όλες σχεδόν τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Το ποσοστό θνησιμότητας των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, με τους επιστήμονες στον τομέα της υγείας να προβλέπουν χιλιάδες θανάτους μέχρι τις 15 Απριλίου.

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του πρόεδρου Τραμπ ο οποίος σημείωσες ότι οι Αμερικανοί πρέπει να είναι «προετοιμασμένοι για τις δύσκολες μέρες που βρίσκονται μπροστά», καθώς , όπως υπογράμμισε «θα περάσουμε πολύ δύσκολες δύο εβδομάδες».