ΗΠΑ: Τουλάχιστον 30 νεκροί και 1.000 αγνοούμενοι από τον κυκλώνα Μάικλ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 30 νεκροί και 1.000 αγνοούμενοι από τον κυκλώνα Μάικλ

Σε τουλάχιστον 30 ανέρχονται οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Μάικλ από τέσσερις Πολιτείες στις νότιες ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Δώδεκα πτώματα βρέθηκαν στην Κομητεία Μπέι, γνωστοποίησε ο σερίφης Τόμι Φορντ, γεγονός που αυξάνει σε είκοσι τον αριθμό των νεκρών εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινομένου στη Φλόριντα.

Ο κυκλώνας Κατηγορίας 4 έπληξε με τρομακτική σφοδρότητα στις 10 Οκτωβρίου την παράκτια περιοχή του Κόλπου του Μεξικού, κοντά στην πόλη Πάναμα Σίτι. Ο Μάικλ στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου στην Τζόρτζια, άλλων τριών στη Βόρεια Καρολίνα και ακόμη έξι στη Βιρτζίνια.

Διασώστες και εθελοντές εξακολουθούν να αναζητούν περισσότερους από 1.000 ανθρώπους που αγνοούνται στο Πανχάντλ της Φλόριντας ενώ σχεδόν 137.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 

Ο κυκλώνας άφησε πίσω του σκηνικό καταστροφής στη Φλόριντα. Οι αρχές φοβούνται ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί κι άλλο, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας στα συντρίμμια συνεχίζονται. Σε διάφορες κομητείες λειτουργούν πολλά σημεία διανομής πόσιμου νερού και τροφίμων. 

Πολλοί δήμοι έχουν επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ στην πλειονότητά τους τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές παραμένουν κλειστά μέχρι νεοτέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ