ΗΠΑ: Το πακέτο στήριξης μπορεί να περάσει χωρίς τους Ρεπουμπλικανούς υποστηρίζουν οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ: Το πακέτο στήριξης μπορεί να περάσει χωρίς τους Ρεπουμπλικανούς υποστηρίζουν οι Δημοκρατικοί

Ο νέος επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία και επικεφαλής των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ υποστήριξε ότι το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας κατά του κορονοϊού μπορεί να περάσει χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών, αν κριθεί απαραίτητο.

«Η δουλειά πρέπει να προχωρήσει, κυρίως με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους μας, αλλά και χωρίς αυτούς, αν αυτό πρέπει να γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο Γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατέστησε την αντιμετώπιση της πανδημίας ως κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος, κατά την πρώτη του εβδομάδα στο Οβάλ Γραφείο.

Καλεί, δε, το Κογκρέσο να εγκρίνει δαπάνες 1,9 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, επιπλέον των περίπου 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ανθρωπιστικές και οικονομικές συνέπειες που προκλήθηκαν λόγω του κορονοϊού.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μέλη της διακομματικής ομάδας «Επίλυσης Προβλημάτων»  παρότρυναν τον Λευκό Οίκο να καταρτίσει ένα οικονομικό πακέτο βοήθειας, σε συνεργασία με τους Ρεπουμπλικάνους.

AP Photo/Jacquelyn Martin