ΗΠΑ: Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα στα γραφεία του CNN

ΗΠΑ: Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα στα γραφεία του CNN

Φάρσα αποδείχτηκε πως ήταν το τηλεφώνημα για βόμβα στα κεντρικά γραφεία του δικτύου CNN στη Νέα Υόρκη, που έκαναν άγνωστοι το βράδυ της Πέμπτης. 

Σύμφωνα με το CNN, η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όλα είναι εντάξει. Μετά την έρευνα του κτιρίου από δεκάδες αστυνομικούς, δεν βρέθηκε τίποτε το ύποπτο.

Ο ερευνητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Χάμπερτ Ρέγιες δήλωσε ότι είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός της περιμέτρου στο Columbus Circle και η εκκένωση του κτιρίου για να ερευνηθεί το σημείο. Για την ασφάλεια του κόσμου διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών, καθώς ομάδες πυροτεχνουργών έκαναν ελέγχους στο κτιριακό συγκρότημα.

Το τηλεφώνημα για φάρσα έγινε γύρω στις 10 το βράδυ, με το CNN να αλλάζει για λίγο το πρόγραμμά του. Δημοσιογράφοι, υπάλληλοι και περαστικοί ανέμεναν τα αποτέλεσματα των πυροτεχνουργών μέχρι να επιστρέψουν ξανά στις θέσεις τους.

Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο, το γραφείο του δικτύου στο Time Warner Center εκκενώθηκε μετά τον εντοπισμό ενός πακέτου που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και είχε ως παραλήπτη τον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν και συνεργάτη του CNN.