7ος χρόνος, ημέρα 2218η
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

ΗΠΑ: Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα απαιτούν μάσκα και εμβολιασμό

ΗΠΑ: Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα απαιτούν μάσκα και εμβολιασμό
AP Photo/Frank Franklin II, File

Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ, που είχαν κλείσει από τον Μάρτιο του 2020 εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, θα αξιώνουν από το κοινό και όλες τις ομάδες τους να έχουν εμβολιαστεί, κατά την επανέναρξη των παραστάσεων, από τον μήνα Σεπτέμβριο, ανακοίνωσαν σήμερα.

«Τα 41 θέατρα του Μπρόντγουεϊ στη Νέα Υόρκη θα απαιτούν τον εμβολιασμό των θεατών, όπως και των καλλιτεχνών, των ομάδων στα παρασκήνια και του προσωπικού του θεάτρου, για όλες τις παραστάσεις», αναφέρει η Broadway League σε ένα δελτίο τύπου, διευκρινίζοντας πως αυτή η πολιτική θα εφαρμόζεται έως τις 31 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, το κοινό θα πρέπει να φοράει μάσκα, εκτός των ωρών των γευμάτων, «σε ειδικούς χώρους», συμπλήρωσε η ένωση παραγωγών.

Μοναδικές εξαιρέσεις στην υποχρέωση εμβολιασμού θα αποτελούν τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, ορισμένοι ιατρικοί λόγοι «ή μια θρησκευτική πίστη που εμποδίζει τον εμβολιασμό», όμως σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να προσκομίζουν ένα αρνητικό τεστ Covid.

"Moulin Rouge", "Tina", "Hamilton", τα περισσότερα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, πολιτιστικού πνεύμονα της Νέας Υόρκης, επιστρέφουν στη σκηνή από τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με την πλήρη επαναλειτουργία των θεάτρων να αναμένεται να διαρκέσει όλο το φθινόπωρο. Το "Springsteen à Broadway", που έχει ήδη ξεκινήσει, απευθύνεται επίσης σε κοινό που έχει εμβολιαστεί.

Πηγή: Reuters