ΗΠΑ: Συνέδρια χωρίς υποψηφίους - Δεν ταξιδεύει ο Μπάιντεν στο Μιλγουόκι

ΗΠΑ: Συνέδρια χωρίς υποψηφίους - Δεν ταξιδεύει ο Μπάιντεν στο Μιλγουόκι

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ που ακύρωσε το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Τζακσονβιλ της Φλόριντα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δεν πρόκειται να ταξιδέψει στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος επικαλέστηκε την πανδημία του κορονοϊου για την ακύρωση της δια ζώσης παρουσίας του στο συνέδριο, τονίζοντας ότι θα δώσει ομιλία αποδοχής της υποψηφιότητας του μέσω διαδικτύου.

"Από την αρχή αυτής της πανδημίας, θέτουμε πρώτα την υγεία και την ασφάλεια του αμερικανικού λαού", ανέφερε σε δήλωση ο πρόεδρος του Επιτροπής των Δημοκρατικών Τομ Περεζ.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ είχε ανακοινώσει στις 24 Ιουλίου την ακύρωση του "μεγάλου" Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, επικαλούμενος την πανδημία του κορονοϊού.

"Είπα στην ομάδα μου ότι ήρθε η ώρα να ακυρώσω το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, μέρος του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Δεν είναι σωστό να έχουμε ένα μεγάλο συνέδριο".

Ο Τραμπ εξήγησε ότι παρά την ακύρωση του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι θα συναντηθούν στη Βόρεια Καρολίνα.για τον προσδιορισμό των υποψηφιοτήτων.

Μετά την χρήση μάσκας την οποία αρνούνταν, ο Τραμπ αναγκάζεται τώρα να ακυρώσει το συνέδριο του κόμματος, σε μια ακόμα απόδειξη της πίεσης που νιώθει εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο ο Τραμπ, για το ίδιο θέμα, απειλούσε  ότι θα μεταφέρει σε άλλη περιοχή το συνέδριο του κόμματος, αν ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας δεν εγγυόταν ότι θα αρθεί η απαγόρευση συναθροίσεων. Εν συνεχεία, ο κυβερνήτης Ρόι Κούπερ απέρριψε την αίτηση των Ρεπουμπλικάνων να διεξάγουν «πλήρες» συνέδριο, γεγονός που έστρεψε τους αξιωματούχους του κόμματος στην τοποθεσία του Τζακσονβιλ.