ΗΠΑ: Σύλληψη Μεξικανού συνεργάτη των Ρωσικών μυστικών υπηρεσίων

ΗΠΑ: Σύλληψη Μεξικανού συνεργάτη των Ρωσικών μυστικών υπηρεσίων

Ο Μεξικανός Χέκτορ Καμπρέρα Φουέντες συνελήφθη τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι από τις αμερικανικές αρχές έναν χρόνο μετά την πρόσληψη του από Ρώσους αξιωματούχους σύμφωνα με την εφημερίδα «The Miami Herald» και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Φουέντες κατηγορείται ότι εργαζόταν σε αμερικανικό έδαφος για λογαριασμό ξένης κυβέρνησης χωρίς να έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

Μετά την ενοικίαση ενός σπιτιού στο Μαϊάμι, ύστερα από εντολές των Ρώσων, ο Φουέντες ταξίδεψε στη Μόσχα για περισσότερες οδηγίες. Σε αυτή τη συνάντηση, στον Μεξικανό δόθηκαν τα στοιχεία του πληροφοριοδότη του FBI, μεταξύ άλλων ο αριθμός πινακίδας κυκλοφορίας και ο αριθμός της κατοικίας του. Οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου περιέγραψαν τον πληροφοριοδότη ως «εμπιστευτική πηγή», η οποία συνεργαζόταν με τμήμα του FBI δίνοντας στοιχεία για φερόμενες ρωσικές επιχειρήσεις κατά της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο Μεξικανός συνελήφθη όταν υπάλληλος σεκιούριτι ενημέρωσε τις τοπικές αστυνομικές αρχές για ένα αυτοκίνητο που κινούνταν για μέρες στη περιοχή όπου διέμενε ο πληροφοριοδότης του FBI.