ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με έξι νεκρούς στο Νιου Τζέρσεϊ

Αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά σήμερα σε ένα συμβάν με τρεις ενόπλους στο Νιου Τζέρσεϊ δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Φιλ Μέρφεϊ. Πηγές της τοπικής αστυνομίας ανέφεραν ότι υπήρξε έντονη ανταλλαγή πυρών, περιγράφοντας το συμβάν ως ενέδρα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τουλάχιστον 6 νεκροί, ενώ ένας εκ των δραστών φέρεται να έχει διαφύγει.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως λίγο μετά τις 12:30, τοπική ώρα σφοδροί πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο σε μια περιοχή όπου η αστυνομία έφτασε, κάνοντας λόγο για πολλά θύματα. 

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες, έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι έχουν εξουδετερωθεί κι έναν ακόμη που αναζητείται. 

Αρχικά έγινε γνωστό από τις Αρχές ότι ένας αστυνομικός είναι νεκρός, ένας ακόμη αστυνομικός και ένας πολίτης έχουν πυροβοληθεί. Αρκετές ώρες μετά όμως οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τουλάχιστον πέντε πτώματα μέσα στο εβραϊκό κατάστημα.

Είχε προηγηθεί ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία σε νεκροταφείο της περιοχής, με τους δύο δράστες να διαφεύγουν με ένα βαν και εν συνεχεία να βρίσκουν καταφύγιο σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο, όπου και οχυρώθηκαν, πυροβολώντας τόσο κατά των αστυνομικών όσο και κατά διερχόμενων πολιτών. 

Εν συνεχεία επενέβησαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (SWAT) και μετά από έντονη ανταλλαγή πυροβολισμών οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί, με το συμβάν να θεωρείται πλέον λήξαν. 

Σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή αποκλείστηκαν αμέσως, ενώ για το συμβάν έχει ενημερωθεί και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το NBC, μια πηγή των δυνάμεων επιβολής του νόμου περιέγραψε την επίθεση ως «ενέδρα».