ΗΠΑ: Ποινικές Διώξεις σε Κινέζους χάκερ που στόχευαν και την έρευνα για τον κορονοϊό

ΗΠΑ: Ποινικές Διώξεις σε Κινέζους χάκερ που στόχευαν και την έρευνα για τον κορονοϊό

Οι ΗΠΑ άσκησαν ποινικές διώξεις σε δύο Κινέζους χάκερς που κατηγορούνται ότι είχαν ως στόχο μεταξύ άλλων και τις έρευνες για το εμβόλιο για τη COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι οι χάκερ λειτουργούσαν τόσο για δικό τους κέρδος όσο και για λογαριασμό της κύριας κινεζικής υπηρεσίας πληροφοριών, του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας. 

Οι χάκερ φέρεται να παραβίασαν τους εταιρείας άμυνας και να έκλεψαν ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών δορυφορικών προγραμμάτων και συστημάτων επικοινωνίας.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI χρησιμοποίησαν αυστηρή γλώσσα για την Κίνα χαρακτηρίζοντας την ως "αδίστακτο κλέφτη στον κυβερνοχώρο".

"Η Κίνα χρησιμοποιεί τον κυβερνοχώρο ως μέρος της εκστρατείας  δήλωσε ο Τζον Ντέμερς, βοηθός γενικός εισαγγελέας για την εθνική ασφάλεια, αποκαλώντας την εισβολή "ένα ακόμη παράδειγμα της συμπεριφοράς της Κίνας αντίθετα με τις διεθνείς συμφωνίες".

Ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Ντέιβιντ Μπαουντιτς πρόσθεσε ότι "η κλίμακα και το εύρος των δραστηριοτήτων πειρατείας που χρηματοδοτούνται από τις (κινεζικές) υπηρεσίες πληροφοριών εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων της είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε σήμερα. "