ΗΠΑ: Περαιτέρω κυρώσεις στα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ

ΗΠΑ: Περαιτέρω κυρώσεις στα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν ότι θα επιβάλλουν κυρώσεις σε τουλάχιστον τέσσερα ακόμη κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ενισχύοντας τους περιορισμούς και τον έλεγχο της λειτουργίας τους στο αμερικανικό έδαφος, σύμφωνα με το Reuters.

Η κίνηση αυτή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και ακολουθεί την εξαγγελία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή αντιποίνων στο Πεκίνο με αφορμή την προσπάθεια κατάλυσης της αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ από την Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters κυρώσεις θα επιβληθούν στο μεγαλύτερο κρατικό κανάλι, το China Central Television, και το δεύτερο μεγαλύτερο κανάλι, China News Service, που θα προστεθούν σε πέντε ακόμα κινεζικά μέσα ενημέρωσης στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις τον Φεβρουάριο, με την κατηγορία ότι διαδίδουν προπαγάνδα. Τον Μάρτιο η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι μειώνει τον αριθμό των διαπιστευμένων δημοσιογράφων πέντε κινεζικών μέσων στις ΗΠΑ από 160 σε 100.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν εκτεταμένα τις βίαιες διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες, τονίζοντας διαρκώς την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους.