ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ζήτησαν στοιχεία από την Deutsche Bank για τα δάνεια Τραμπ

Τρίτη 16 Απριλίου 2019, 11:05
-A +A
ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ζήτησαν στοιχεία από την Deutsche Bank για τα δάνεια Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων εξέδωσαν τη Δευτέρα μία κλήση προς την γερμανική τράπεζα Deutsche Bank ζητώντας στοιχεία για τα οικονομικά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνοντας τις ενέργειες τους, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούν με σημείο ενδιαφέροντος τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με το Politico.

Παράλληλα με την έκδοση της κλήσης προς την αναφερόμενη τράπεζα, οι Δημοκρατικοί κλήτευσαν κι άλλες τράπεζες. Μεταξύ αυτών την JPMorgan Chase, την Bank of America, αλλά και την Citigroup, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο “ξεπλύματος” χρημάτων από την Ρωσία.

Η έκδοση των κλήσεων ήρθε πρώτα στο φως της δημοσιότητας, από την εφημερίδα The New York Times.

Οι Επιτροπές για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων που εξέδωσαν τις κλήσεις, αναμένεται ότι θα προχωρήσουν και στην έκδοση νέων κλήσεων με στόχο τα οικονομικά του προέδρου Τραμπ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως δήλωσαν βοηθοί των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Οι Δημοκρατικοί ενισχύουν το πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών τους για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τραμπ, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης προετοιμάζεται για την μεθαυριανή δημοσιοποίηση των ευρημάτων της έρευνας του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, αναφορικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η έκδοση των κλήσεων αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή, που έχει καθορίσει ο πρόεδρος Τραμπ για έρευνες γύρω από τα οικονομικά του.

Οι δικηγόροι του προέδρου Τραμπ έχουν περάσει στην αντεπίθεση, προειδοποιώντας την λογιστική εταιρία Mazars USA να μην συμμορφωθεί με την κλήση που έχει λάβει από τους Δημοκρατικούς της Επιτροπής Εποπτείας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, αναφορικά με την παράδοση στοιχείων για τα οικονομικά του προέδρου Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα