Υποψήφια αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και το όνομα αυτής...

Υποψήφια αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και το όνομα αυτής...

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ονόματος της υποψήφιας αντιπρόεδρου των Δημοκρατικών με τον Τζο Μπάιντεν σχεδόν, τελείωσε.  

Ο Μπάιντεν είχε δεσμευτεί εδώ και καιρό αφενός ότι θα επιλέξει γυναίκα για τη θέση αυτή και αφετέρου ότι θα ανακοίνωνε την επιλογή του μεσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, οι τελικές επαφές του Μπάιντεν έγιναν καθόλη τη διάρκεια της Δευτέρας οπότε και ανακοινώθηκε η ομάδα που θα πλαισιώσει την υποψήφια αντιπρόεδρο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μπάιντεν κινήθηκε σε γνώριμα για αυτόν πρόσωπα, καθώς επέλεξε πρώην στελέχη της περιόδου Ομπάμα, με την Λιζ Άλεν να αναλαμβάνει επικεφαλής επικοινωνίας και η Καριν Ζαν Πιερ προσωπάρχης. 

Μέχρι πρότινος τα ονόματα που θεωρούνταν τα πιο πιθανά ήταν αυτά της πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας επί Μπαράκ Ομπάμα, Σούζαν Ράις και των Γερουσιαστών Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Καμάλα Χάρις. Η τελευταία μάλιστα θεωρούνταν ότι είχε ένα σχετικό πλεονέκτημα, δεδομένου ότι δεν είχε λάβει στο παρελθόν καμία κυβερνητική θέση εν αντιθέσει με την Ράις. Τελευταία, ως αουτσάιντερ είχαν προκύψει η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρετσεν Γουιτμερ, η βουλευτής της Καλιφόρνια Κάρεν Μπας και η Τάμι Ντακγουορθ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι "έξτρα πίεση" στο επιτελείο Μπάιντεν είχαν βάλει τα γεγονότα που ακολούθησαν την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, με εκατοντάδες ακτιβιστές να θεωρούν πως "έχει έρθει η ώρα" για μια γυναίκα από την Αφροαμερικανικη κοινότητα.

Τα περισσότερα μέσα όπως το NBC, ABC και CNN θεωρούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή την Καμάλα Χάρις ως την τελική επιλογή του Μπάιντεν, ωστόσο "νερό στο μύλο" των σεναρίων έριξε η είδηση ότι η Σούζαν Ράις δεν ήταν βρίσκεται στη λίστα των ομιλητών για το συνέδριο των Δημοκρατικών το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17-20 Αυγούστου. 

Στο συνέδριο στο οποίο δεν θα παραστεί ο Τζο Μπάιντεν λόγω κορονοϊου, αλλά θα μιλήσει διαδικτυακά από το σπίτι του στο Ντελαγουερ, θα δώσουν το παρόν μεταξύ άλλων, οι Γερουσιαστές των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, Έιμι Κλομπασαρ, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, η όποια υποψήφια διεκδικεί να είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς στο παρελθόν δεν τα είχαν καταφέρει η Σάρα Πειλιν με τον Ρεπουμπλικανό Τζο Μακέιν το 2008, και η Τζεραλντίν Φεραρο με τον Γουόλτερ Μοντειλ το 1984.