ΗΠΑ: Ο Τραμπ Τζούνιορ θα καταθέσει στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας

ΗΠΑ: Ο Τραμπ Τζούνιορ θα καταθέσει στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ συμφώνησε να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, τερματίζοντας προσωρινά την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές που διεξάγει η αναφερόμενη επιτροπή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων.

O Τραμπ Τζούνιορ θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών για περισσότερες από τέσσερις ώρες, σύμφωνα με μία πηγή που έχει λάβει γνώση των εξελίξεων, μετά την κλήση προς κατάθεση που έλαβε από τον πρόεδρο της αναφερόμενης επιτροπής Ρεπουμπλικάνο Ρίτσαρντ Μπουρ.

Η κλήτευση του Τραμπ Τζούνιορ έγινε σε συνέχεια μιας προηγούμενης κατάθεσής του.

Η κατάθεση του Τραμπ Τζούνιορ ενώπιον της επιτροπής θα γίνει στα μέσα Ιουνίου, με τις ερωτήσεις να περιορίζονται σε πέντε ή έξι θεματικές ενότητες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επιτροπή και η πλευρά του Τραμπ Τζούνιορ ήρθαν σε συμφωνία μόλις την τελευταία στιγμή, όπως είπε η ίδια πηγή.

Η αρχική προθεσμία που είχε τεθεί έληγε την Δευτέρα στις 17:00 το απόγευμα (τοπική ώρα Ουάσινγκτον). Περίπου μία ώρα πριν από την λήξη της προθεσμίας αυτής, ένας βοηθός της επιτροπής είχε επικοινωνία με τους δκηγόρους του Τραμπ Τζούνιορ, δηλώνοντας ότι η επιτροπή έδωσε παράταση μέχρι χθες στις 17:00 το απόγευμα (τοπική ώρα Ουάσινγκτον).

Με την κίνηση αυτή, οι δύο πλευρές είχαν στην διάθεσή τους περισσότερο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Οι δικηγόροι του Τραμπ Τζούνιορ είχαν προετοιμαστεί για να στείλουν στον Μπουρ, αλλά και στον Δημοκρατικό Γερουσιαστή Μαρκ Γουόρνερ μία επιστολή στην οποία θα ενημέρωναν ότι ο Τραμπ Τζούνιορ δεν θα έδινε κατάθεση ενώπιον της επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα συμμετείχε σε αυτό, που οι δικηγόροι του χαρακτηρίζουν ως μία έρευνα χωρίς εμφανή λήξη, σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής αυτής, την οποία επεξεργάστηκε το “Politico.”

Από την πλευρά του, ο Τραμπ Τζούνιορ αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Η απόφαση που έλαβε ο Τραμπ Τζούνιορ προκειμένου τελικά να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής ακολουθεί την κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης, μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και υψηλόβαθμων Ρεπουμπλικάνων σχετικά με την απόφαση του Μπουρ να τον κλητεύσει, παρά την ολοκλήρωση της έρευνας του Ρόμπερτ Μάλερ για την ίδια υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ