ΗΠΑ: Ο Μ. Πομπέο δηλώνει ότι δεν είναι ο συντάκτης του άρθρου των NYT

Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2018, 16:33
-A +A
ΗΠΑ: Ο Μ. Πομπέο δηλώνει ότι δεν είναι ο συντάκτης του άρθρου των NYT

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι ο συντάκτης του άρθρου που δημοσιεύτηκε στους New York Times ανώτερου στελέχους της κυβέρνησης Τραμπ, το οποίο δηλώνει σε αυτό ότι αγωνίζεται μαζί με άλλους εκ των ένδον εναντίον των "χειρότερων παρορμήσεων" του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

"Δεν είναι δικό μου", δήλωσε ο Πομπέο κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Νέο Δελχί, στην Ινδία.

Ο Πομπέο, ο οποίος υπηρετούσε προηγουμένως ως διευθυντής της CIA, επέκρινε δημόσια την εφημερίδα για τη δημοσίευση του κειμένου αυτού.

"Αν είναι ακριβές (...) δεν θα έπρεπε να έχουν επιλέξει να πάρουν στα σοβαρά τα λόγια ενός δυσαρεστημένου, απατηλού, κακού ηθοποιού και να τα βάλουν στην εφημερίδα τους", σημείωσε ο Πομπέο μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στο ανυπόγραφο αυτό άρθρο, ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης σημειώνει ότι πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ αγωνίζονται εκ των ένδον για να αποτρέψουν κάποια σημεία της πολιτικής του ώστε να προστατεύσουν τη χώρα από τις χειρότερες παρορμήσεις του.

Στο κείμενο αυτό, ο αξιωματούχος αναφέρεται επίσης σε "πρώιμους ψιθύρους" μεταξύ μελών του υπουργικού συμβουλίου να γίνουν βήματα για να απομακρυνθεί του Τραμπ από την προεδρία, αλλά προσθέτει ότι αποφασίστηκε να μην γίνουν ώστε να αποφευχθεί μια συνταγματική κρίση.

Μετά τον Πομπέο και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε, δια του εκπροσώπου του, ότι δεν είναι ο συντάκτης του κειμένου αυτού.

"Ο αντιπρόεδρος υπογράφει τα άρθρα γνώμης που γράφει", αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Τζάροντ Έιτζεν, διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας του Πενς.

"Οι New York Times θα έπρεπε να ντρέπονται, όπως και ο άνθρωπος που έγραψε αυτό το ψευδές, γελοίο και άνανδρο άρθρο", πρόσθεσε και κατέληξε: "Είμαστε υπεράνω των ερασιτεχνικών χειρισμών αυτού του είδους".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα