ΗΠΑ: Καθηλώνουν όλα τα Boeing 737 MAX με απόφαση Ντ. Τραμπ

ΗΠΑ: Καθηλώνουν όλα τα Boeing 737 MAX με απόφαση Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέδωσε στις πιέσεις και ανακοίνωσε ότι όλα τα Boeing 737 MAX καθηλώνονται, συντασσόμενος έτσι με τη διεθνή ανησυχία για το νέο αυτό αεροσκάφος της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρίας έπειτα από δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα μέσα σε διάστημα μικρότερο των πέντε μηνών.

«Θα εκδώσουμε διάταγμα με επείγοντα χαρακτήρα για την καθήλωση όλων των αεροσκαφών 737 MAX 8 και 737 MAX 9 και την απαγόρευση των πτήσεων με αυτούς τους τύπους αεροσκαφών», τόνισε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, σε μια απόφαση που έρχεται μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Ethiopian Airlines, με 157 νεκρούς.

Έτσι, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) έδωσε εντολή να καθηλωθούν στο έδαφος προσωρινά τα Μπόινγκ 737 MAX που πετούν στις ΗΠΑ λόγω των νέων δορυφορικών δεδομένων που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν σήμερα, τα οποία αφορούν το αεροπλάνο των Αιθιοπικών Αερογραμμών το οποίο συνετρίβη την Κυριακή.

Η απαγόρευση της πτήσης "θα διατηρηθεί για όσο χρόνο χρειαστούν πιο εκτενείς έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των πληροφοριών που περιέχουν" τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι θα χρειαστεί να περάσουν μήνες πριν διορθωθεί πλήρως το πρόβλημα στο λογισμικό, προειδοποίησε η αμερικανική υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι δεν ξέρει για πόσο χρόνο το αεροσκάφος αυτό θα παραμείνει καθηλωμένο στο αμερικανικό έδαφος.

Ο επικεφαλής της FAA είπε στους δημοσιογράφους ότι τα "μαύρα κουτιά" του αεροσκάφους που συνετρίβη μεταφέρονται σήμερα στη Γαλλία, όπου θα εξεταστούν από τη γαλλική υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων (BEA).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέδωσε στις πιέσεις και ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι όλα τα Boeing 737 MAX θα καθηλωθούν στο έδαφος, συντασσόμενος έτσι με τη διεθνή ανησυχία για το νέο αυτό αεροσκάφος της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρίας έπειτα από δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα μέσα σε διάστημα μικρότερο των πέντε μηνών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ