ΗΠΑ και ΕΕ καταδικάζουν την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Κάιρο

ΗΠΑ και ΕΕ καταδικάζουν την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Κάιρο

Τη σθεναρή καταδίκη της στην τραγική δολοφονία Αιγυπτίων σε βομβιστική επίθεση έξω από το Εθνικό Ινστιτούτο Ογκολογίας εξέφρασε η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο.

«Στηρίζουμε την Αίγυπτο στον αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν», αναφέρεται στον λογαριασμό της πρεσβείας στο Facebook.

Επίσης, την επίθεση καταδίκασε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Κάιρο. «Καταδικάζω σθεναρά αυτήν τη θλιβερή τρομοκρατική ενέργεια που προκάλεσε τον θάνατο 20 αθώων ανθρώπων και τον τραυματισμό των 50 ετών», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αίγυπτο, Ιβάν Σούρκος, μέσω Twitter. Επίσης, ο κ. Σούρκος σημείωσε ότι η ΕΕ «βρίσκεται στο πλευρό της Αιγύπτου».

Καταδίκη και από τον ΓΓ του ΟΗΕ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια με τη χρήση αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες στο κέντρο του Καΐρου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 30, αναφέρει ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ.

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει σθεναρά την τρομοκρατική επίθεση στο Κάιρο», ενώ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπός του Γ. Ντουζαρίκ το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου