«Ανθρωποκτονία» επιβεβαιώνει πόρισμα ιατροδικαστικής έκθεσης
Υπόθεση Φλόιντ

«Ανθρωποκτονία» επιβεβαιώνει πόρισμα ιατροδικαστικής έκθεσης

Ανεξάρτητη ιατροδικαστική έρευνα διαπίστωσε ότι ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ ήταν ανθρωποκτονία, καθώς ο άοπλος Αφροαμερικανός πέθανε στα χέρια της αστυνομίας της Μινεάπολης «από ασφυξία, λόγω πίεσης στον αυχένα και στην πλάτη, η οποία επέφερε μείωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο».

Σύμφωνα με το CNN, οι ανεξάρτητοι ιατροδικαστές, που διενέργησαν την νεκροψία κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του Φλόιντ, διαπίστωσαν ότι το βάρος στην πλάτη, οι χειροπέδες και η θέση του σώματος ήταν παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο, διότι εξασθένησαν την ικανότητα του διαφράγματος του Φλόιντ να λειτουργεί, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Δρ Μάικλ Μπάντεν και η διευθύντρια της ιατροδικαστικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Δρ Αλέσια Γουίλσον, χειρίστηκαν την εξέταση. Ο Δρ. Μάικλ Μπέιντεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε ότι το θύμα δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα το οποίο να συνέβαλε στον θάνατό του. Σύμφωνα με τον Μπέιντεν, ο θάνατος προκλήθηκε από την πίεση που ασκούσαν τα γόνατα των αστυνομικών τόσο στον λαιμό του όσο και στην πλάτη του.

Ο όρος «μηχανική ασφυξία» σημαίνει ότι κάποιου είδους φυσική δύναμη του έκοψε την παροχή οξυγόνου.

Οι εκτιμήσεις αυτές αντικρούουν τα προκαταρκτικά ευρήματα του ιατροδικαστή της κομητείας Χένεπιν, σύμφωνα με τα οποία ο 46χρονος πέθανε από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ύπαρξης ουσιών στον οργανισμό του και μιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης.

Σημειώνεται ότι ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Τσάβιν, 44 ετών, που είχε γονατίσει στον λαιμό του Φλόιντ, κατηγορείται για φόνο 3ου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 500.000 δολαρίων και πρόκειται να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 8 Ιουνίου.